17.5.14

Youtube’a Girmek Için Bilinmeyen DNS’ler Tehlike Saçıyor

Twitter kapandıktan sonra popülerleşen ve Hotspot Sheild ile girişleri sağlayanlar aslında büyük tehlikeler arasında..
SoDomain names and internet conceptsyal Medya devleri Youtube ve Twitter geçtiğimiz aylarda kapandıktan sonra herkes DNS değiştirip girmeyi başarmıştı. Fakat güvenilir olmayan DNS’ler üzerinden giriş yaptığınızda başınıza gelecek olan tüm olayların sorumlusu otomatik olarak siz oluyorsunuz.
Kullanmış olduğunuz DNS adresleri ile birlikte her türlü kötülük yapılıp iz bırakmadan kaybolan kişiler işlerini tamamladığında, aynı DNS adresinden sizin de girdiğinizi düşünürseniz olaylar çok büyüyebiliyor. Siz siz olun güvenilir olmayan DNS adreslerini kesinlikle hiçbir siteye girmek için kullanmayın.
“TREND MICRO UYARIYOR”
Siber güvenlik şirketi olarak bilinen Trend Micro ekibi, son zamanlarda kullanıcıların kısıtlı sitelere erişimde yoğun başvuruda bulunduklarını ve alternatik olan yöntemleri kullanırken kim olduğu bilinen ve güvenilir kaynaklara sahip adreslerden yararlanmalarını şiddetle tavsiye ediyor.
DNS olayları son dönemlerde internet kullanıcıları tarafından kısıtlı sitelere erişebilmek için yoğun tünel siteleri, DNS sunucu değişimi ve VPN programları kullanmak gibi yasal olmayan ve ne olduğu belirli olmayan yollara başvuruyorlar.
Bu tarz yöntemlerin kullanılmasının, bilgisayar kullanıcısı için güvenlik tehdidi olabileceği altı çizilerek söylenmesiyle birlikte, güvenilir olmayan DNS’lerin kullanılmasının phisning adında verilen yemleme yöntemiyle kişisel bilgilere sızma ve kullanma yöntemlerini içeriyor.
guvenilir-dns-ayarlari-3

DNS değiştirme kullanıcılara özellikle bilinen ve güvenilen DNS sağlayıcılarını tercih etmeleri gerektiğinin altı çiziliyor. Genellikle varolan erişim yöntemlerine bağlı olarak çalışan ve bu çözümlerin kullanımı sırasında oluşabilecek arka kapılardan sakınmak için bilinen yerlerden DNS bağlamak en sağlıklısıdır.
Üçüncü şahıslar veya kötü niyetli kişiler, kullanmış olduğunuz belirsiz DNS adreslerini yemleme olarak kullanarak verilerinizi ele geçirebiliyorlar.
Pchocasi olarak önerdiğimiz en sağlıklı DNS sağlayıcıları;
  • Google DNS
  • Yandex.DNS
  • OpenDNS
  • Comodo Secure DNS
  • Norton ConnectSafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder