16.3.12

Ram (Bellek) Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?



Merhaba bu konuda sizlere ram alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini kısaca maddeler halinde yazacağım...

1- Ram alırken öncelikle anakart a uygun olması gerekir.(ddr,ddr2,ddr3) Yoksa anakarta takamazsınız ve elinizde kalır. :)

2- Alacağınız ram in hızı anakartın desteklediği hızda olduğuna dikkat ediniz.(ram hızı ile anakartın desteklediği ram hızı farklı ise, anakart sorun çıkarabilir.


ör: 533 mhz ve 667 mhz ram hızlarını destekleyen bir anakart için 800 mhz bir ram alırsanız anakartın sorun çıkarma ihtimali vardır.)

3- Alacağınız ram in miktarı anakartın desteklediği ram miktarından fazla olmasın.
(ör: 4 gb. lik bir ram aldınız ve anakartınız maksimum 2 gb ram destekliyor ise, sistemde sadece 2 gb ram görünür ve boşuna 4 gb. ram e para vermiş olursunuz. )

4- Ram lerin gecikme sürelerine dikkat edin. (CL3, CL4, CL5 vb.) CL miktarı arttı mı (gecikme süresi) dolayıslıyla tepki süresi artar. Bu da sistemde yavaşlamalar gösterir.

5- Bilinen-kaliteli marka bir ram almaya dikkat edin. zira ram ler elektrikten yani voltaj dalgalanmarından her an yanabilir.

6- Yüksek hızlı ram lerden (+1600 mhz.) alacaksanız, üzerinde soğutucu olmasına dikkat edin. Çünkü yüksek frekansta çalışan ram ler çok ısnır.

7- Sisteminize ikinci bir ram i alacaksanız, (anakartlar farklı hızlarda ram leri desteklese bile) diğer ram ile aynı hızda olmasına dikkat edin. Anakartlar farklı hızlarda ramleri çalıştırırken bazen sorun çıkarabiliyor.


Başka bir konuda buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder